logo  
  meny  
  meny  
:: Teater    
 
Kva skjer?

Heile kalenderen

 
kart
 
 
Logg inn - webMedlem

Brukarnamn:

Passord

Egner på topp

Norsk teaterråd sin statistikk over spelte teaterstykke hos amatørteater og skular landet over er ute igjen, og som før er det Egner som toppar lista. - Vi har Egner og meir til, seier Ida Marie Holmin på NU-kontoret.

 
Arnfinn Hagen ønsker seg variasjon i barneaterframsyningar og bistår gjerne teatergruppene med å velgje! Foto: Trine Smestad/Norsk teaterråd

Arnfinn Hagen, manusrådgjevar i Norsk teaterråd, har sett denne tendensen i langt tid, og seier til teater.no at det nok handlar om ønsket om å vise eigne barn det vi sjølv har vokst opp med: 

-  Det er ikke noe galt med Thorbjørn Egner, tvert i mot, mener Hagen, - men det hadde vært morsomt å sett noe annet fra tid til annen, og gi barna muligheten til å se samtidsdramatikk.

Les saka på teater.no her

Kulturrådgjevar i Noregs Ungdomslag, Ida Marie Holmin er einig med Hagen i at det kan vere lurt å prøve nye ting frå tid til annan:

- Vi har Egner, Lindgren og meir til. NU sitt manusarkiv er stort og rikholdig. Vi bistår gjerne amatørteatergrupper, ungdomslag og skular med å finne gode skodespel til sine framsyningar, seier Holmin. 

Sjekk ut  Dramas, Norsk teaterråd sitt digitale manusbibliotek her. De kan låne manus ved å kontakte kulturrådgjevar Ida Marie Holmin på e-postadressa ida@ungdomslag.no. 

tillitsvaldregistrering nafbanner studereibergen barnlekbanner RK-logo Instruktørkurs utdanning i folkedans Søk støtte
Ansvarleg redaktør:
Eli Ulvestad
 
Troms Finnmark Nordland Trøndelag M&oslashre og Romsdal Sogn og Fjordane Oppland Hedmark Hordaland Rogaland Buskerud Telemark Agder Vestfold Oslo/Akershus Østfold Heim Folkedans Teater Bunad Barn og unge Ungdomshus Kven veit Festivalar Om NU Opplæring/kurs Verktøykassa Butikk Medlemssørvis Støtteordningar Lenker Kontakt