logo  
  meny  
  meny  
:: Kontakt    
 
Kva skjer?

Heile kalenderen

 
kart
 
 
Logg inn - webMedlem

Brukarnamn:

Passord

Bunadrådet

Bunadrådet er eit rådgjevande organ for styret i Noregs Ungdomslag i bunadsarbeid og handverkstradisjonar. Rådet har ansvaret for gjennomføringa av arbeidsprogram og budsjett innafor dei rammene styret gjev det.

 

lasse.jpg 107x132

LASSE ÅBERG PETTERSEN

Rådsleiar

tlf: 63 84 12 08 / 986 79 612
e-post: lasse (a) oslo.netBygdelagssamskipnaden

Lasse har vore medlem av NU sidan tidleg på 60-talet og har vore bunadbrukar heile tida. Han er medlem av BUL Oslo, der han har vore med i Bunadnemnda i mange år. Han sat i nemnda som kom med framlegg om Bunadnemnd i NU og sat i Bunadnemnda i NU frå 1974-75.

   

DAG OLAV HAGEN

Rådsmedlem

Tlf: 
e-post: dag.olav.hagen (a) kristiansand.kommune.no

 

Vest-Agder Ungdomslag

ellen.jpg 107x132

ELLEN RUNDERHEIM

Rådsmedlem

Tlf: 412 86 007
e-post: brunder (a) c2i.net

 

Hallingdal Ungdomslag

Ellen er opprinneleg frå Oslo, men har budd og arbeidd som grunnskulelærar i Gol i Hallingdal i mange år. Ho fekk sin aller fyrste bunad då ho var 5 år gamal og blei lokka med til bunadarbeid i Noregs Ungdomslag i vaksen alder, gjennom å bli invitert til Folkekulturfestivalen med lovnad om å få gå i bunad i tre dagar. Dette blei ho med på og etter kvart vart ho styremedlem i Gol Ungdomslag og sidan leiar. I 2000 gjekk ho inn som vara i bunadrådet og vart fast medlem i 2006. Ho er utdanna lektor med tjekkisk hovudfag, har stor interesse for tradisjonsstoff og folkedrakter, og har m.a. teke studiet "Drakt og samfunn".
- Eg brenn for å gjere praktiske ting og ikkje prate så mykje. Eg vil arbeide med studieturane våre framover og bunadopplæringa som vi har i lag med Folkekulturforbundet og Norges Husflidslag. Eg vil òg vere med å hjelpe til med å lage regionale seminar rundt om i landet. Det vert stadig fleire av desse og med stadig fleire deltakarar, seier Ellen Runderheim.

 

 

1. vara

Hilde Fauchald

2. vara

Oddrun E. Larsen


 

tillitsvaldregistrering nafbanner studereibergen barnlekbanner RK-logo Instruktørkurs utdanning i folkedans Søk støtte
Ansvarleg redaktør:
Eli Ulvestad
 
Troms Finnmark Nordland Trøndelag M&oslashre og Romsdal Sogn og Fjordane Oppland Hedmark Hordaland Rogaland Buskerud Telemark Agder Vestfold Oslo/Akershus Østfold Heim Folkedans Teater Bunad Barn og unge Ungdomshus Kven veit Festivalar Om NU Opplæring/kurs Verktøykassa Butikk Medlemssørvis Støtteordningar Lenker Kontakt