logo  
  meny  
  meny  
:: Folkedans/-musikk    
 
Kva skjer?

Heile kalenderen

 
kart
 
 
Logg inn - webMedlem

Brukarnamn:

Passord

Trø te med helgesamling på Bjerkem.

Andre helgesamling med prosjektet Trø te´ (Bygda dansar i Nord-Trøndelag) samlet omlag 20 ungdommer fra Namsos, Steinkjer, Inderøy og Verdal. Lokale danser og halling var i fokus denne helga på Bjerkem Gård i Henning.

 
Hallingdansar frå FRIKAR, Ådne, underviser Trø te

 

Mesteparten av ungdommene var rekruttert fra en tre uker lang skoleturne i de videregående skolene i Nord-Trøndelag, og flesteparten fikk sitt første møte med folkedansen fra fylket. Ådne Kolbjørnshus fra Valdres underviste i halling og akrobatikk, mens studentene fra Tradisjonsdans lærte bort polsdans fra Meråker. I tillegg fikk ungdommene prøve seg på dansen med navnet Flaks, og den er blant annet nedtegnet i Verdal...

 

Ina Cyrus stod for en innføring i Seierstadhoppsa, og musikere var Otto Brustad og Ingrid Stuhaug. Lørdagskvelden ble prosjektleder Sigurd Johan Heide sin gebursdag feiret med lokale økologiske burgere fra Bjerkem Gård, og både prosjektledelse og ungdommene var svært fornøyd med arbeidet med dansen som ble gjort denne helgen. Trø te vil gi en stor takk til Bjerkem Gård for en fantastisk helg i flotte lokaler.

Trø te har nå vært innom de fleste videregående skolene i fylket og gitt undervisning, men planlegger også besøk på utvalgte skoler til høsten. Det jobbes fortsatt med undervisning i lokale grupper, og Trø te vil prøve å starte opp flere i løpet av vårhalvåret. I tillegg blir det en helgesamling til i juni, og en fellestur til Bodø og Folkedansfestivalen.

 

For mer informasjon: www.bygdadansar.no

 

 

tillitsvaldregistrering nafbanner studereibergen barnlekbanner RK-logo Instruktørkurs utdanning i folkedans Søk støtte
Ansvarleg redaktør:
Eli Ulvestad
 
Troms Finnmark Nordland Trøndelag M&oslashre og Romsdal Sogn og Fjordane Oppland Hedmark Hordaland Rogaland Buskerud Telemark Agder Vestfold Oslo/Akershus Østfold Heim Folkedans Teater Bunad Barn og unge Ungdomshus Kven veit Festivalar Om NU Opplæring/kurs Verktøykassa Butikk Medlemssørvis Støtteordningar Lenker Kontakt